200007-test-f1-charles-leclerc

Charles Leclerc heeft de Virtual Chinese Grand Prix op zijn naam geschreven. Tweede werd Red Bull-coureur Alexander Albon. Voor Leclerc was het zijn tweede overwinning in zijn tweede race.

Verleden week reed Charles Leclerc voor het eerst mee in de Virtual Grand Prix Series nadat hij enkele dagen eerder de game F1 2019 gekocht had. Hij wist zijn debuut direct op te luisteren met een zege. Gisteren gaf hij dat een succesvol vervolg op het virtuele circuit nabij Shanghai, waar afgelopen weekend normaliter de Grand Prix van China verreden had moeten worden.

Het deelnemersveld was deze maal een stuk sterker dan de voorgaande races. Wel zeven F1-coureurs gaven acte de présence. George Russell van Williams had eerder op de avond pole position gepakt, maar werd vijf plaatsen teruggezet door vermeend ophouden. Leclerc schoof daardoor door naar de eerste stek. Albon startte als tweede.

Albon haalde bij de pitstops Leclerc in, maar had daarna zijn handen vol aan het verdedigen van zijn eerste plaats. Uiteindelijk passeerde de Monegask de Red Bull-coureur en kon hij onbedreigd naar de zege rijden. Zoals gezegd werd Albon uiteindelijk tweede, het podium werd gecomplementeerd door Renault-junior Guanyu Zhou, die de allereerste Virtual GP op Bahrein had weten te winnen.

De volgende ronde van de Virtual Grand Prix Series vindt plaats in het weekend van 3 mei. Het weekend dat na 35 jaar de F1 terug zou keren op Zandvoort. Aangezien Zandvoort niet in F1 2019 beschikbaar is, bepalen fans op welk circuit dan verreden moet worden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden