Wedstrijdleider Charlie Whiting verdedigt beslissing: 'Max zat fout'

P-20160428-01656_news

Charlie Whiting heeft tekst en uitleg gegeven over de straf van Max Verstappen. De 20-jarige Nederlander kreeg zondag na de race op het Circuit of the Americas een tijdstraf van vijf seconden voor een inhaalmanoeuvre op Kimi Raikkonen en viel daardoor buiten het podium.

"Langs het circuit bevindt zich zowel links als rechts een drie meter brede asfaltstrook", zegt Whiting tegen het Duitse Auto Motor und Sport."In bochten 17 en 18 bevindt zich aan de binnenkant een kerbstone van een meter breed en 25 centimeter hoog.”

In die bewuste combinatie zou Verstappen Raikkonen de pas hebben afgesneden. Steward Mika Salo zette die bewering kracht bij door het 'bewijsmateriaal' op Instagram te zetten.

Veel fans konden de straf begrijpen, maar hadden geen begrip voor de inconsequente beslissingen van de stewards. Red Bull-teambaas Christian Horner deelde dezelfde kritiek. Zo lieten de beelden zien dat gedurende het weekend veel andere coureurs ook buiten het de baan terechtkwamen. Alleen Verstappen kwam het op een straf te staan.

Whiting stelt dat de stewards al die verschillende incidenten apart hebben bekeken. "In alle andere gevallen waarbij een rijder de baan verliet, moest een langere weg worden afgelegd. Max nam een kortere weg en hij kwam met alle vier de wielen buiten de baan terecht."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen