Weekoverzicht 3 december

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Abu_Dhabi_2016

› Max Verstappen in de prijzen tijdens FIA-gala
› ’Franse Grand Prix keert terug op Formule 1-kalender’
› Handtekeningen gezet onder driejarige deal Monza
› Stewards willen meer consistentie in beslissingen

Max Verstappen in de prijzen tijdens FIA-gala

Max Verstappen is tijdens het FIA-gala in de prijzen gevallen. De coureur van Red Bull Racing werd in Wenen uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar en ontving de prijs voor de beste inhaalactie. Vorig jaar won hij ook al beide prijzen en werd hij ook tot rookie van het jaar uitgeroepen.

De prijs voor beste inhaalactie kreeg Verstappen vanwege zijn manoeuvre op wereldkampioen Nico Rosberg tijdens de Grand Prix van Brazilië. Hij passeerde de Mercedes-coureur aan de buitenkant van de derde bocht.

’Franse Grand Prix keert terug op Formule 1-kalender’

In 2018 keert de Grand Prix van Frankrijk terug op de Formule 1-kalender. Dat meldt de Franse krant L’Équipe. Volgens de krant wordt de race verreden op het circuit van Paul Ricard, waarmee een vijfjarig contract is overeengekomen.

De laatste keer dat in Frankrijk een Grand Prix werd georganiseerd was in 2008 op het circuit van Magny-Cours. Het circuit van Paul Ricard was in 1990 voor het laatst gastheer van een Formule 1-race. Het nieuws wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag officieel bekendgemaakt op een persconferentie van de Franse autosportbond.

Handtekeningen gezet onder driejarige deal Monza

Het heeft even geduurd, maar de handtekeningen zijn uiteindelijk gezet. De Grand Prix van Italië wordt de komende drie jaar op het circuit van Monza verreden. Dat heeft het circuit via Twitter bekendgemaakt.

Monza sloot begin september een driejarige overeenkomst met Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Het circuit van Imola tekende bezwaar aan tegen de deal vanwege overheidssteun aan Monza om de Italiaanse Grand Prix te behouden.

Het circuit vond het niet gerechtvaardigd dat Monza wel en Imola geen financiële hulp kreeg om de Grand Prix te organiseren. Daarop ondernam Imola juridische stappen, maar besloot vervolgens toch af te zien van een gang naar de rechter. Hierdoor kon de overeenkomst tussen Monza en Ecclestone eindelijk worden getekend.

Stewards willen meer consistentie in beslissingen

De Formule 1-stewards gaan bekijken hoe ze consistenter kunnen worden in het nemen van beslissingen. Er is veel kritiek omdat vergelijkbare overtredingen per race anders worden bestraft door de stewards.

“We praten veel over hoe we consistenter kunnen worden”, zegt voorzitter van de stewards Garry Connelly tegen het Britse Autosport. “Wij denken dat meer bijeenkomsten en meer reviews van genomen beslissingen nodig zijn, zodat we allemaal begrijpen hoe elk stewardpanel met een bepaalde situatie omgaat, wat vooral van belang is als het gaat om het maken van een subjectieve beslissing, zoals bijvoorbeeld bij gevaarlijk rijden.”

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden