'Weinig steun voor nieuw kwalificatiesysteem'

melbournesunday5-941737

Het lijkt er op dat het plan om vanaf komend seizoen de kwalificatie in vier delen op te knippen, niet doorgaat. Liberty Media wil toe naar een systeem waarbij er in de eerste drie sessies telkens vier coureurs afvallen, waarna er in een toegevoegde Q4 acht auto’s om de pole position strijden.

Volgens de Formule 1-organisatie zou dit format de voorkeur hebben van de fans, maar achter de schermen denkt men dat het vooral is ingestoken om een extra reclameblok te genereren.

Het plan kan niet rekenen op de steun van de teambazen, zo heeft Racefans geïnventariseerd. Alleen Renault zou achter de nieuwe opzet staan, terwijl de rest lijkt te denken dat het huidige systeem prima functioneert en er dus geen enkele reden is om een en ander aan te passen.

De Formule 1-organisatie zou op 30 april aanstaande over het voorstel willen stemmen. Twee derde van de teams moeten dan achter het plan staan om het doorgevoerd te krijgen. Lukt dat niet dan volgt er later dit jaar nog een stemronde, maar daarin moet het voorstel unaniem aangenomen worden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen