Wordt het wel of geen happy birthday voor Vettel?

170007_mon

De ogen van de Formule 1 wereld zijn vandaag op Parijs gericht, waar autosportfederatie FIA op haar hoofdkwartier zal bepalen of de actie van Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan verder onderzocht zal worden. De Duitser reed tegen de linkerflank van de wagen van titelrivaal Lewis Hamilton, nadat hij achterop de Mercedes van de Brit was gereden.

Hamilton mocht als leider het tempo bepalen bij de herstart en werd al eerder vrijgepleit van beschuldigingen dat hij extreem van zijn gas zou zijn gegaan. Ook Vettel werd tijdens de race al gestraft met een ‘stop and go’-penalty, en na de race met drie strafpunten op zijn superlicentie. De FIA besloot daags na de Grand Prix dat ze toch nader wilde onderzoeken of het bij die straffen moet blijven.

Volgens ingewijden schijnt Vettel vandaag - nota bene op zijn dertigste verjaardag - ontboden te zijn bij FIA-president Jean Todt om het incident te bespreken. De Fransman is zeer ongelukkig met Vettel’s actie, zeker gezien de missie van de FIA om verkeersveiligheid te promoten. Vettel kwam vorig jaar al in opspraak vanwege het beledigen van wedstrijdleider Charlie Whiting, tijdens de Mexicaanse Grand Prix. De FIA heeft eerder laten weten dat wat er vandaag ook besloten zal worden, dit in elk geval vóór de eerstvolgende Grand Prix, komende zondag in Oostenrijk, bekend zal worden gemaakt.

Mocht Todt naar het zwaarste middel grijpen, namelijk Vettel voor het Internationaal Sporttribunaal dagen, dan zal een eventuele straf nog weken tot zelfs maanden op zich laten wachten. Die straf kan variëren van een geldboete tot uitsluiting van één of meerdere race. Saillant detail: Komend weekeinde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring staat Sebastian Vettel bovendien op scherp vanwege de negen strafpunten op zijn superlicentie. Bij nóg drie strafpunten in Spielberg komt zijn totaal op twaalf en volgt automatisch schorsing voor één race.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden