Nyck de Vries italie formule 1
Premium update

Grote delen van de grid voor 2023 is al vastgelegd, maar er zijn nog een aantal zitjes. Grand Prix Radio zet op een rij welke coureurs nog gelinkt worden aan de open stoeltjes en kijkt hoe waarschijnlijk dat is.

Eén van de oudgedienden die bij zijn huidige werkgever McLaren gewipt werd. De Britse renstal geeft de voorkeur aan de jonge combi Lando Norris-Oscar Piastri, en dat is met een reden. Sinds de binnenkomst van Daniel Ricciardo bij McLaren wordt de Australiër volledig tot snot gereden door Lando Norris, behoudens de overwinning in Italië 2021, en al snel werd Ricciardo voorzichtig naar de uitgang gedirigeerd door teambaas Zak Brown. Voor volgend jaar is het onzeker wat Ricciardo gaat doen, Williams en Alpine worden gelinkt aan zijn diensten. De kans dat daar nog plek voor hem is, lijkt klein. Alleen Haas lijkt echt plek te hebben, maar of Ricciardo en de renstal eruit komen, is nog maar te bezien. Volgend jaar zal de Honey Badger vanaf de bank naar de grands prix kijken. De kans is daarentegen wel levensgroot dat Ricciardo in Amerika gaat racen, met name de Indycar lijkt erg aannemelijk. Ook een rol als reservecoureur bij Mercedes wordt genoemd, maar of dat nou iets is waar Ricciardo warm voor loopt lijkt niet erg waarschijnlijk.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden