Wie rijdt er voor Alpine in 2025?

door Björn Smit
Premium update
BWT Alpine F1 Team - 2024 Formula 1 Monaco Grand Prix, vrijdag-ocon
Premium update

Nu bekend is gemaakt dat Esteban Ocon aan het einde van dit seizoen het team van Alpine zal verlaten, moet de Franse fabrikant opzoek naar een nieuwe coureur, maar wie zal dit zijn? En rijdt Pierre Gasly volgend jaar überhaupt nog wel voor Alpine?

Gasly rijdt op dit moment naast Ocon, maar ook zijn contract loopt aan het einde van dit jaar af. Een aantal weken geleden kwamen er een aantal geruchten naar boven dat ook hij in gesprek is met andere teams, met name het team van Williams kwam naar boven. Echter heeft Williams voor het stoeltje van Sargeant ook genoeg andere kandidaten, zoals Kimi Antonelli, Valtteri Bottas of misschien wel de teamgenoot van Gasly, Esteban Ocon. Het meest logische zou zijn dat de 28-jarige coureur zijn contract zal verlengen. Als dat niet zo is kan Alpine wel eens een groot probleem hebben en moeten ze opzoek gaan naar niet één, maar twee nieuwe coureurs.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden