Will Power wint Indy 500 na pokerspel in slotfase

DeOQjloWkAUpoSc

Will Power heeft zondag de 102e editie van de Indy 500 gewonnen. De 37-jarige Australiër kwam met een ruime voorsprong over de finish en bleef Ed Carpenter en Scott Dixon ruim voor. Het is de eerste keer dat de coureur van Team Penske zegeviert op de Indianapolis Motorspeedway.

Tot twee rondes voor het eind zag het er niet naar uit dat Power zou gaan winnen. Power lag derde en had een achterstand op Stefan Wilson en Jack Harvey die eerste en tweede lagen. Beide koplopers hadden echter niet genoeg benzine om te finishen en moesten in extremis nog een pitstop maken om te tanken.

Sato

Titelverdediger Takuma Sato kende een Indy om snel te vergeten. De voormalig Formule 1-coureur kwam in contact met James Davison en viel na een kwart wedstrijd al uit. Ook Danica Patrick, die haar laatste race als professioneel coureur afwerkte en Ed Jones vielen al vroeg uit.

Met nog vijftig rondes te gaan voegde Helio Castroneves, vooraf een van de favorieten, zich bij de uitvallers. Toen de baan weer werd vrijgegeven klapte ook Sage Karam in de muur.

Vervolgens leek het een sprintrace naar de finish te worden, maar een crash van Tony Kanaan gooide roet in het eten. Met nog tien rondes te gaan knalde de Braziliaan hard in de muur.

In tegenstelling tot Wilson en Harvey kon Power genoeg brandstof sparen om te finishen. Bovendien had hij een gat geslagen naar zijn achtervolgers. Zijn voorsprong was dusdanig groot dat Carpenter en Dixon de slipstream van Power niet meer konden vinden waarmee de wedstrijd beslist was.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden