William Byron pakt verrassende NASCAR-zege in Miami

photo5881790569380951435

Voor de derde keer op rij was er in de NASCAR een verrassende winnaar. Op de Homestead-Miami Speedway wist William Byron namelijk vanaf de 31e positie de race te winnen. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt Rick Winkelman terug op het NASCAR-race in Miami.

“Na Michael McDowell die de Daytona 500 won, na Christopher Bell die won op de Daytona Road Course, won nu William Byron in het zuiden van Florida”, vertelt Winkelman. De 23-jarige behaalde de tweede overwinning van zijn carrière en is een van de vele jonge NASCAR-talenten.

Rainbow-warrior livery

“Byron reed deze race rond in de 'Rainbow-warrior'-kleuren. De regenboogkleuren waar Jeff Gordon voorheen heel veel succes mee heeft gehad en vier keer NASCAR-kampioen mee werd”, legt Rick Winkelman uit. Gordon is nu op managementniveau betrokken bij Hendrick Motorsports, wat dus ook het team is waar Byron voor rijdt. “Byron, toch wel een beetje de opvolger van Jeff Gordon, liet nu ook zien dat hij heel snel is en ook zijn race goed kan opbouwen”, gaat Winkelman verder.

Twilight-race

“De race in Miami begon bij daglicht, toen kwam de schemering, toen werd het donker. Daardoor veranderden de temperaturen op het circuit. Die werden lager en dat betekende best wel wat voor de afstelling van de auto’s.” Hierdoor waren er veel coureurs die aan het begin van de race erg sterk waren, maar later toch terugvielen. “Bij Byron was het eigenlijk andersom, hij domineerde de slotfase van de wedstrijd en pakte toen dus zijn overwinning. Kortom William Byron had een goede avond in Miami.” Door deze overwinning wist Byron zich direct te plaatsen voor de play-offs. Hij mag later dit jaar ook de all-star race gaan rijden.

De volgende NASCAR-race staat voor zondagavond op het programma, dan rijden de NASCAR-coureurs in Las Vegas.

Lees ook: Rick Winkelman: "Weer een nieuwe winnaar"
Lees ook: NASCAR update Rick Winkelman: "Beste wedstrijd van dit jaar"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden