Williams boos om kritiek op 'fantastische' Stroll en Sirotkin

W31I9736

Claire Williams heeft flink uitgehaald naar de mensen die kritiek leverden op de line-up van haar team. Williams baarde begin dit jaar opzien door naast paydriver Lance Stroll voor nog een paydriver te kiezen, Sergey Sirotkin.

"Ik heb me ontzettend op lopen winden over de negativiteit rondom onze rijders line-up", zegt teambaas Claire Williams tijdens een persmoment in de paddock van het Circuit de Catalunya. "Wat is er mis met het brengen van nieuw talent in onze sport? Normaal gesproken hoor ik daar juist iedereen over klagen. Nu doen wij dat en is het opeens niet goed."

Lance Stroll (19) is net als komend seizoen de jongste coureur op de grid. Sergey Sirotkin (22) staat eveneens aan het begin van zijn loopbaan. Naar verluidt neemt de Rus zo'n 15 miljoen euro aan sponsorgeld mee.

Williams: "Iemand die zegt dat wij een slechte line-up hebben snapt er niets van. Ik verwacht dat Sergey en Lance het goed gaan doen dit jaar. Wij zouden nooit twee coureurs in onze auto zetten waarvan we denken dat zij het niet goed gaan doen."

Stroll

Stroll kende een wisselvallig debuutseizoen. De Canadees verraste met een podiumplaats in Baku, maar stelde ook regelmatig teleur. "Lance gaat zijn tweede jaar in", vervolgt Williams. "Hij heeft afgelopen winter keihard gewerkt om zijn zwakke punten te verbeteren. Afgelopen jaar heeft hij het fantastisch gedaan."

"Er stond enorm veel druk op zijn schouders, maar hij maakte het, ondanks dat hij pas 18 jaar oud is, helemaal waar. Hij scoorde maar drie puntjes minder dan zijn teamgenoot Felipe Massa. En dat is een coureur die 16 jaar meer Formule 1-ervaring heeft dan hij."

Sirotkin

Ook over Sirotkin is de teambaas zeer te spreken, ondanks dat hij pas net bij het team in dienst is "Sergey is een veelbelovend talent. Hij is vorig jaar een beetje onder de radar gebleven, maar wij hebben hem in de gaten gehouden."

"Na Stroll brengt Williams dus opnieuw een talent in de Formule 1. Laten we afwachten hoe hij het doet, voordat iedereen op voorhand al kritiek heeft. Vooralsnog zijn we erg blij met hem. De engineers zijn enthousiast over zijn technische feedback. Hij heeft een positieve invloed op het team. Dat hebben we nodig om Williams naar een hoger plan te tillen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden