Williams kiest voor Sirotkin naast Stroll, Kubica reservecoureur

DTqH2JkWkAAsdf3

Het laatste Formule 1-stoeltje op de grid is ten prooi gevallen aan Sergey Sirotkin. Williams maakte dinsdag bekend dat het team komend seizoen met Sirotkin en Lance Stroll de Grands Prix afwerkt. Daarnaast wordt Robert Kubica, de 33-jarige Pool die met Sirotkin in de race was voor het laatste stoeltje, ook gebonden aan het team. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar is komend seizoen reservecoureur.

Samen met Stroll (19), die vorig jaar debuteerde in de Formule 1, gaat de 22-jarige Sirotkin het met afstand jongste coureursduo in de F1 vormen.

Kandidaten voor Williams-zitje

Sirotkin en Kubica kwamen eind november voor Williams in Abu Dhabi in actie tijdens een bandentest van Pirelli. Kubica werd daar te licht bevonden en het team koos bijna twee maanden later om Sirotkin de opvolger te laten worden van Felipe Massa. Eerder waren ook Paul di Resta en Daniil Kvyat kandidaten voor het overgebleven Williams-zitje.

Sirotkin, die zo’n 15 miljoen euro aan sponsorgeld meeneemt, heeft weinig ervaring in de Formule 1. Afgelopen seizoen was hij reservecoureur bij Renault. In zowel 2015 als 2016 eindigde hij als derde in de GP2. Eerder was hij testcoureur van Sauber.

Robert Kubica

Kubica keert na een lange reeks testsessies dan toch terug in de paddock. Hij was bezig een indrukwekkende carrière op te bouwen in de Formule 1 toen hij in 2011 zwaar crashte tijdens een rally-wedstrijd. Hij moest vrezen voor amputatie van zijn onderarm, maar zover kwam het niet. Het ongeval betekende wel een voortijdig einde van zijn F1-loopbaan. Zijn rechterarm en hand heeft hij nooit meer volledig kunnen gebruiken.

Sirotkin zal in de week van 26 februari zeer waarschijnlijk voor het eerst zijn nieuwe auto uitproberen, als de wintertests in Barcelona op het programma staan. Het nieuwe Grand Prix-seizoen gaat op zondag 25 maart in Melbourne van start.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden