Williams: late regelwijzigingen mede oorzaak achterstand

WilliamsF1_605_HiRes

Williams maakte de afgelopen weken geen al te beste indruk. De negenvoudig wereldkampioen bij de constructeurs moest een filmdag en de eerste twee testdagen in Barcelona afzeggen wegens het ontbreken van een aantal essentiële onderdelen.

Toen die onderdelen er eenmaal waren en de FW42 de baan op kon, bleven Robert Kubica en George Russell ver verwijderd van de rondetijden van de rest van het veld. En als klap op de vuurpijl werd de laatste dag van de testweken ook nog eens afgeblazen, omdat de auto letterlijk op was.

Claire Williams stak al eerder de hand in eigen boezem, maar voegt daar nu aan toe dat ook de late regelwijzigingen niet echt mee hebben geholpen. "Een aantal technische vereisten kwam pas vrij laat naar buiten en dat heeft niet echt geholpen. We hebben als team een vrij strakke planning met krappe budgetten, die je niet zo maar overboord kunt gooien wanneer er op het laatste moment iets wordt gewijzigd.” Ondanks de last-minute wijzigingen houdt Williams vol dat het programma voor de ontwikkeling van de FW42 momenteel op schema ligt.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden