Williams lijkt te kiezen voor Sergey Sirotkin

Sergey-Sirotkin

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Britse journalist Andrew Benson van de BBC is Williams nog slechts een handtekening verwijderd van het vastleggen van Sergey Sorotkin voor 2018.

De 22-jarige Rus, eerder testrijder bij Renault, moet bij Williams Felipe Massa doen vergeten. Het contract zou binnen tien dagen worden getekend.

Over de opvolging van Massa wordt al lange tijd gespeculeerd: vorig jaar leek het er op dat Robert Kubica de beste papieren had. De Pool kwam in een regelrechte drive-off tegen Paul di Resta als beste naar voren. Ook leek Williams even te flirten met Pascal Wehrlein.

Maar uiteindelijk lijkt het team uit Grove dan toch te kiezen voor de roebels van Sirotkin. Die reed na afloop van het seizoen in Abu Dhabi een test voor Williams en zou zo’n 15 miljoen euro meebrengen.

Lance Stroll was al vastgelegd voor 2018. Met Sirotkin krijgt Williams een van de meest onervaren line-ups in de Formule 1. Stroll staat op 20 F1-starts, Sirotkin op nul. Alleen Brendon Hartley (4) en Pierre Gasly (5) van Toro Rosso hebben gezamenlijk minder optredens achter hun naam staan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen