Williams niet van plan team te verkopen

WilliamsF1_2618_HiRes

Het Formule 1-team Williams Racing staat niet te koop. Dat stelt Claire Williams, de huidige teambaas en dochter van oprichter Frank Williams.

Afgelopen dagen doken er geruchten op dat de Russische miljardair Dmitry Mazepin de noodlijdende stal zou willen overnemen. Een van de bedrijven van Mazepin – chemieconcern Uralkali – ontkende de geruchten direct. Ook teambaas Williams ontkracht het verhaal: "Ik heb de heer Mazepin daarover niet gesproken. We hebben midden vorig jaar een kort gesprek gehad, maar daarna niet meer. Ik wil er duidelijk over zijn: Williams staat niet te koop."

Het eens zo machtige team uit Grove werd vorig jaar laatste met slechts zeven WK-punten en ook dit jaar ziet het er niet goed uit voor Williams. De stal is steevast seconden langzamer dan de rest van het veld en als klap op de vuurpijl reed George Russell buiten zijn schuld om ook nog eens een auto total loss. Ondanks alle tegenslag wil Williams van geen wijken weten: "Ik ben er van overtuigd dat we nog wel wat rotzooi onze kant op gegooid zullen krijgen. Net als vandaag, net als eerder dit jaar en net als vorig jaar. Maar wanneer het moeilijk wordt geef je niet op."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden