51743734_251880199081707_3966987971030008252_n

Chemieconcern Uralkali dat deels in handen is van de Russische miljardair Dmitry Mazepin, ontkent betrokken te zijn bij onderhandelingen over de overname van Williams Racing. De geruchten over zo’n overname verschenen gisteren in de media.

Mazepin en Uralkali wilden vorig jaar het noodlijdende Force India overnemen, maar zagen dat team weggekaapt worden door Lawrence Stroll. Daarop zou Mazepin zijn aandacht hebben verlegd naar Williams. Die stal zit met het wegvallen van geldschieters Stroll en Martini in financieel zwaar weer.

GPToday.net heeft gebeld met Uralkali dat voor 20 procent eigendom is van Mazepin. Daar ontkent men in gesprek te zijn met Williams: "De informatie die in de media is verschenen, klopt niet. Uralkali is niet in onderhandeling over de aankoop van het Williams team." Een vrij duidelijk statement, maar het sluit natuurlijk niet uit dat Mazepin zelf wel met Williams in gesprek is.

De Rus zou – net als Stroll bij Force India/Racing Point – met het kopen van een team zijn racende zoon Nikita een plaatsje in de Formule 1 willen bieden. De 20-jarige Nikita Mazepin is in de Formule 2 bij ART Grand Prix teamgenoot van Nyck de Vries. Van 2016 t/m vorig jaar was hij testcoureur bij Force India/Racing Point.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden