Simon Roberts tevreden over debuutseizoen Latifi

WilliamsF1_34029_HiRes

Williams-teambaas Simon Roberts is tevreden over het debuutseizoen van Nicholas Latifi. In een interview met Racefans zegt Roberts dat Latifi het heel goed heeft gedaan.

Latifi eindigde in 2019 als tweede in de Formule 2, achter Nyck de Vries. In het chaotische seizoen van 2020 maakte hij zijn debuut in de Formule 1. Desondanks is Roberts zeer te spreken over het eerste jaar van de Canadees in de koningsklasse. "Ik vind dat hij een goed seizoen heeft gehad. Het is heel makkelijk om te vergeten dat het een moeilijk jaar was om bij het team te beginnen, vooral als je niet weet op welke circuits je gaat rijden. We hebben met enkele nieuwe circuits rekening moeten houden."

WilliamsF1_34153_HiRes-700x467
© Williams Racing Photos

George Russell

Volgens Roberts heeft Latifi goed gepresteerd in vergelijking met George Russell. "Ik denk dat we tijdens George zijn uitstapje bij Mercedes hebben gezien dat hij oprecht extreem goed is. Niemand die het tegen hem opneemt heeft het makkelijk, vooral niet tijdens de kwalificatie waarin George uitblinkt. Als je dat weet en in gedachten houdt dat Nicky nog onervaren is in deze auto’s vind ik dat hij het goed heeft gedaan."

Voor Latifi is de kwalificatie nog wel een aandachtspunt. "Hij moet nog veel leren als het gaat over het maximale uit een kwalificatieronde halen. Wij hebben hem daar niet goed mee geholpen, de auto was niet snel genoeg en het gevolg daarvan is dat je vaak niet meer dan twee kansen krijgt op zaterdag omdat je niet verder komt dan Q1. Als de auto de snelheid heeft om Q1 te overleven en je meer kansen krijgt, leer je natuurlijk sneller. Ik denk dat we dit jaar verbetering gaan zien. Hij heeft nu ook een jaar ervaring opgebouwd."

Gewaagde teamgenoot voor George

Roberts is blij met het tempo dat Latifi in de races laat zien. "Zijn pace was goed, erg goed. Hij lijkt er een natuurlijk gevoel voor te hebben. Hopelijk veranderen de 2021 banden daar niet teveel aan. Dan kan hij verdergaan waar hij gebleven was met de pace en de auto in het algemeen verbeteren of zijn snelheid over een ronde verhogen. Ik denk dat hij het tijdens zijn debuutseizoen heel goed gedaan heeft en dat hij het team veel positiefs brengt. Daarnaast is hij een gewaagde teamgenoot voor George."

Lees ook: Williams Racing onthult nieuwe bolide op 5 maart

Lees ook: Alpine komt bij zoektocht naar klantenteam uit bij Williams

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen