Williams verlengt motorendeal met Mercedes-Benz

WilliamsF1_5898_LoRes

Het Williams Formule 1-team blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen 2025 de krachtbronnen van Mercedes-Benz gebruiken. De huidige deal zou aan het einde van 2020 aflopen, maar beide partijen hebben nu dus met vijf seizoenen verlengd.

Wiliams rijdt sinds het begin van het hybride tijdperk in 2014 met de motoren die door Mercedes-AMG HPP (High Performance Powertrains) in Brixworth worden gefabriceerd. In de eerste twee seizoenen werd het team twee keer derde in het constructeurskampioenschap, maar de laatste jaren glijdt de eens zo machtige stal steeds verder af. In de paddock werd al gespeculeerd over een overstap naar Renault. McLaren - dat nu nog gebruik maakt van de Franse motoren - zou dan weer terugkeren naar een partnerschap met Mercedes.

Maar nu is er dan witte rook en gaan beide partijen na 2020 nog zeker vijf seizoenen met elkaar verder. "Mercedes-Benz is één van de succesvolste motorenleveranciers in de sport en we geloven dat ze ook in de toekomst een extreem competitief pakket zullen hebben. In de loop der jaren zijn ze een echte vriend geworden van het team en we kijken er dan ook naar uit om in de toekomst met Mercedes-AMG HPP te blijven samenwerken" aldus Williams-teambaas Claire Williams.

Williams neemt bij Mercedes-Benz de verbrandingsmotor, de MGU-H, de MGU-K, de turbo, energy store en elektronica af. Het team uit Grove heeft besloten om ook in de toekomst zelf een versnellingsbak te blijven maken. Racing Point - het andere klantenteam van Mercedes - koopt ook dat onderdeel in Brixworth.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden