Williams wil 'eerlijker kans' om competitief te zijn

1ST6441

Williams Grand Prix Holdings, de beursgenoteerde moedermaatschappij van het Williams Formule 1-team presenteerde vanochtend de jaarcijfers over 2017. Te midden van alle getallen, kwam Williams-CEO Mike O’Driscoll met een dringende oproep aan Liberty Media, de Amerikaanse organisatoren van de Formule 1.

"Ons Formule 1-team was vorig jaar voor de tweede keer op rij vijfde in het WK. Williams Martini Racing was het enige team buiten de top drie dat een podiumplaats haalde in 2017, met Lance Stroll tijdens de GP van Azerbeidzjan. Dit geeft maar weer eens de grote verschillen aan in de bestedingen tussen de leidende stallen en de rest van het veld. We hopen dat de lange termijnvisie van Liberty Media zorgt voor een gelijker speelveld, waarin alle teams een eerlijkere kans krijgen om competitief te zijn", aldus O'Driscoll.

Teambaas Claire Williams liet eerder al doorschemeren dat er veranderingen nodig zijn om te voorkomen dat het roemruchte team van oprichter Frank Williams voortaan nog maar een marginale rol zal spelen in de Formule 1.

De Williams Groep had vorig jaar 191 miljoen euro aan inkomsten, één miljoen euro minder dan in 2016. De winst van de groep daalde van 18 miljoen euro in 2016, naar 12 miljoen euro vorig jaar.

Het Formule 1-team van Williams was verantwoordelijk voor het grootste deel van de inkomsten: 144 miljoen euro in 2017, 10 miljoen meer dan de 134 miljoen euro van 2016. Die stijging is terug te voeren op de afkoopsom van Mercedes voor Valtteri Bottas. De winst van het team steeg van 14 miljoen naar 18 miljoen, voor aftrek van belastingen en afschrijvingen (EBITDA).

De overige inkomsten kwamen op naam van andere dochtermaatschappijen als Williams Advanced Engineering, Williams Heritage en het Williams Conference Center.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden