Williams ziet mogelijkheden na teleurstelling Jeddah

williamsjeddah

Het team van Williams baalt van het resultaat in Jeddah. Logan Sargeant had het de hele race moeilijk en de auto van Alexander Albon keerde vroegtijdig terug de pitbox in.

Na afloop van de race stond een teleurgestelde Albon F1.com te woord. "Ik heb geen idee wat er gebeurd is in de race", aldus de Britse Thai. "Verder is het een positief weekend. De auto is het beste wat ik ooit meegemaakt heb bij Williams. Dat kunnen we meenemen. De auto was het hele weekend gewoon goed, dus we zijn wel blij. Er had vandaag ook meer ingezeten dus."

Sargeant: Hele moeilijke race

Logan Sargeant sprak van een moeilijke race. "Het was een hele moeilijke race. Zeker de hogesnelheidsbochten waren moeilijk. De banden sleten ook nog eens snel. We hebben wel echt positieve punten met de snelheid van de kwalificatie en de pace in het begin was beter. We kunnen wel door met de basis, want dat zit goed." De Amerikaan kwam als zestiende over de streep en hield alleen Lando Norris en Valtteri Bottas achter zich.

Sterke start

Williams heeft in vergelijking met de eerdere seizoenen een goede start. Het team heeft meer snelheid en lijkt echt in het middenveld gevecht mee te kunnen doen. Tijdens de seizoensopener in Bahrein pikte Albon zelfs al het eerste puntje voor het Britse team mee. Vorig seizoen duurde het drie races voordat de punten kwamen en werd het team laatste bij de constructeurs. Daar staan ze nu achtste.

Lees ook: George Russell: We hebben kleine stapjes gezet

Lees ook: Max Verstappen: Ik was veel aan het glijden

Lees ook: Olav Mol en Jeroen Kreeft te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden