Woedende Ricciardo baalt van gridstraf tijdens thuisrace

AP-1V4SMJFB91W11_news

Daniel Ricciardo vindt het onbegrijpelijk dat hij vrijdag, nadat hij te hard reed tijdens een code rood-sitiuatie, een gridstraf heeft gekregen. De Australiër zal daarom als achtste moeten starten, terwijl hij zich als vijfde kwalificeerde.

"In Australië noemen we zoiets shithouse", zegt de teamgenoot van Max Verstappen tegen Sky Sports. "Mij een gridstraf geven is een onjuiste maatregel. Een penalty kan ik begrijpen, maar doe het dan in de vorm van een boete of reprimande. Het is niet eerlijk dat ik al met 1-0 achter sta, terwijl het seizoen nog moet beginnen."

Ricciardo is niet erg te spreken over het verloop van zijn kwalificatie. "Het ging oké", vervolgt de Red Bull-coureur. "Maar aan het eind kwamen we een paar tienden tekort. Met name in de eerste sector gaven we veel terrein prijs. Ik zou niet weten wat we anders hadden kunnen doen. Dat is frustrerend."

Niettemin ziet Ricciardo nog kansen. Net als Verstappen mag ook hij zondag op de supersofts starten. "Hopelijk werkt dat in ons voordeel en kunnen we later in de race iets moois laten zien."

[php slug=zweeler]

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden