Wolff: "De Vries en Vandoorne verdienen kans in Formule 1"

2-EPS705_135622_ALS0416

Formule E-coureurs Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne verdienen volgens teambaas Toto Wolff een kans in de Formule 1. "Ik zou een coureur nooit in de weg staan als hij de mogelijkheid zou hebben om in de Formule 1 te rijden", vertelde Wolff tegenover Autosport.

De Formule 1-teambaas van Mercedes is erg blij met De Vries en Vandoorne als Formule E-coureurs. Wolff was live aanwezig bij de Londen E-Prix waar hij zag hoe Nyck de Vries een geweldige race reed. De Nederlander ging als negende van start en kwam na een aantal heerlijke inhaalacties als tweede over de streep. Ook in de strijd om het kampioenschap doet hij nog volop mee.

'Kan me geen betere coureurs wensen'

"Beide coureurs hebben het talent, een goede arbeidsethos en de intelligentie om in de Formule 1 te rijden", beaamt Wolff. Natuurlijk wil de teambaas niet dat zijn Formule E-coureurs het team verlaten, maar als ze de kans krijgen om naar de Formule 1 te gaan, zou hij ze ook niet tegenhouden. "Ik ben erg blij met hen als onze coureurs in de Formule E. Ik kan me geen betere coureurs wensen."

Nyck de Vries / Stoffel Vandoorne / Formule E / Valencia / 2021
Foto: FIA Formula E

De geruchtenmolen draait al een poos overuren. Naast de hevige speculatie dat George Russell volgend seizoen de overstap zal maken van Williams naar Mercedes, valt ook de naam van De Vries vaak. Zo wordt hij als mogelijke vervanger van Russell bij het team van Williams genoemd.

Vandoorne wordt inmiddels ook genoemd voor een mogelijk stoeltje bij Williams. De Belg schijnt een goede band te hebben met Jost Capito, de ceo van Williams. Vandoorne en Capito maakten voor het eerst kennis met elkaar in 2016 toen Capito nog actief was voor het team van McLaren.

'Ben erg gelukkig bij Mercedes in de Formule E'

Ook Wolff zijn de geruchten omtrent De Vries en Vandoorne niet ontgaan. De Oostenrijker stelde eerder al 'dat hij hoopt dat beide coureurs hun weg naar de Formule 1 vinden'. "Beide coureurs hebben de belangrijkste juniorenklasse gewonnen (de Formule 2 / voorheen GP2 red.). Stoffel kwam bij McLaren destijds in een moeilijke situatie terecht. Allebei de coureurs verdienen het om in de Formule 1 te rijden en ik hoop dat ze hun weg terug kunnen vinden."

Stoffel Vandoorne / Mercedes / Formule E / Londen / 2021
Foto: FIA Formula E

Toen De Vries gevraagd werd naar de geruchten, stelde de Nederlander 'dat hij het gerucht ook gehoord had en dat het voor hem waarschijnlijk net zo'n grote verrassing was als voor de rest van de wereld'. "Ik ben erg gelukkig bij Mercedes in de Formule E, dat is waar ik succesvol wil zijn."

Voor teamgenoot Vandoorne geldt min of meer hetzelfde. "Ik heb de kans al gehad om in de Formule 1 te rijden", stelt de Belg. "Voor mij is het geen must, het is geen obsessie, alsof ik erbij moet zijn. Het gaat beter bij Williams, maar het zit niet in mijn achterhoofd."

Lees ook: Dennis wint Londen E-Prix, De Vries verrassend tweede

Lees ook: Nyck de Vries over New York: “In alle eerlijkheid, ik heb geen idee”

Lees ook: Robin Frijns over Formule E, crashes en zijn toekomst

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden