Toto Wolff lyrisch over Mick Schumacher

Toto-Wolff-Japan

Afgelopen weekend werd Mick Schumacher Europees Formule 3-kampioen. Met nog één race te gaan wist de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher de titel binnen te slepen. Toch zag het er lange tijd niet naar uit dat hij überhaupt een kanshebber zou zijn, want in juli stond hij nog negende in het kampioenschap. Middels een geweldige tweede seizoenshelft wist hij op dominante wijze het toch voor elkaar te boksen. Mercedes-teambaas Toto Wolff is dan ook zeer lovend over de jonge Duitser.

"Felicitaties voor Mick met het behalen van de Europese F3-titel. Alle aandacht ging vanaf de start al naar hem uit en hij stond onder zeer grote druk. Het is niet eenvoudig om daar mee om te gaan, al helemaal niet wanneer je zoals in dit geval het seizoen niet goed van start gaat. Zijn prestaties in het tweede deel van het seizoen waren daarom juist extra indrukwekkend," aldus Wolff.

"Hij heeft laten zien dat hij het in zich heeft en dat hij een van de grootsten van onze sport kan worden. Daarnaast zijn we natuurlijk ook heel blij dat hij de 500e overwinning voor Mercedes in de F3 heeft behaald én dat hij de titel heeft veiliggesteld in een door een Mercedes aangedreven wagen," besloot de Oostenrijker.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden