Wolff: "Niets is makkelijk in F1, daarom houden we ervan"

M268325

Toto Wolff kijkt uit naar de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na een teleurstellende Grand Prix van Monaco is het team hard bezig geweest om de problemen op te lossen en Wolff ziet de volgende grand prix positief in.

Het team van Mercedes kende een slechte Grand Prix van Monaco. Valtteri Bottas viel uit door een fout tijdens de pitstop en Lewis Hamilton kwam niet verder dan een zevende plek. Door de tegenvallende resultaten verloor Mercedes zowel in het constructeurs- als het coureurskampioenschap de leiding. Max Verstappen wist namelijk Lewis Hamilton in te halen in het coureurskampioenschap door de grand prix te winnen. Red Bull Racing wist op één puntje het constructeurskampioenschap af te pakken van Mercedes.

Valtteri Bottas / Mercedes / Monaco / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 - Steve Etherington

Mindset

Toch is teambaas Toto Wolff positief over komend weekend. "Weekenden als Monaco zijn de races waarom je terug blijft komen. Niets is makkelijk in deze sport en daarom houden we ervan", vertelt Wolff aan zijn team. Toch is Wolff blij met hoe het team omging met het slechte weekend. "Op maandagmorgen zag ik dezelfde energie als toen we terugkwamen van de Bahrein-testdagen. We hebben het weekend onder de loep genomen, harde vragen gesteld en geleerd van cruciale lessen." Wolff was zo tevreden met de omgang dat hij het liefst vorige week al had willen racen.

Bakoe

Komend weekend is de Grand Prix van Azerbeidzjan. Volgens Wolff is het een heel ander stratencircuit dan die van Monaco, maar toch een lastige baan voor de W12. "Red Bull gaat weer sterk zijn, terwijl zowel Ferrari en McLaren hele sterke stappen vooruit hebben gezet." Volgens Wolff ligt het belangrijkste focuspunt van Mercedes bij het pakken van cruciale kansen op banen waar de bolide niet het snelste is. Als er punten liggen, moeten we die direct pakken.

Volgens Toto zal het gevecht steeds heen en weer gaan tussen Red Bull en Mercedes. Dat maakt volgens hem de sport leuk voor zowel de teams als de kijkers. "Komende race zal weer een uitdaging voor ons worden na de resultaten van de vorige race. We zijn nog nooit zo vastberaden en klaar om terug te komen in Bakoe", aldus Toto Wolff.

Lees ook: F1 aan Tafel blikt vooruit op Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Tom Coronel tevreden na TCR Euro Series in Paul Ricard

Lees ook: Castroneves wint Indy 500, VeeKay achtste

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden