Wolff over teamorder: 'Omgedraaid zouden we hetzelfde hebben gedaan'

M166526

Lewis Hamilton werd in de slotfase van de spectaculaire GP van Duitsland aangevallen door teamgenoot Valtteri Bottas. De teamleiding stak hier echter een stokje voor en floot Bottas via de boordradio terug. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zou hij hetzelfde hebben gedaan wanneer de rollen waren omgedraaid.

Op de vraag of dit niet duidelijk een teken was dat Hamilton de onbetwiste nummer één rijder van het team is, antwoordde Wolff: "Nee, absoluut niet! We zouden precies hetzelfde hebben gedaan wanneer de rollen waren omgedraaid. Het ging er ons om dat we met beide wagens de finish zouden halen, los van wie er aan de leiding lag."

"Toen ze elkaar gingen aanvallen na de herstart was het nog steeds aan het regenen op sommige plekken. We hebben zoveel pech gehad de afgelopen races dat een scenario waarin we een wagen zouden verliezen, of zelfs twee, ik niet eens wilde overwegen. Het was belangrijk voor ons om een dubbel podium te scoren om de punten te herstellen die we hebben verloren door pech."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen