Wolff over titelstrijd met Red Bull: "We zijn aan het jagen"

Christian-Horner-Toto-Wolff

De titelstrijd tussen Red Bull en Mercedes staat flink op scherp. Beide teams duwen elkaar regelmatig in de favorietenrol en zetten zichzelf neer als underdog. De persconferentie na de eerste vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken was hier geen uitzondering op. "Ik denk dat wij de jagers zijn", vertelde Mercedes-teambaas Toto Wolff.

"We waren goed in Frankrijk, maar we hadden het mis op het gebied van hoe de race verliep en we hadden actiever kunnen zijn", stelt Wolff over de Grand Prix van Frankrijk. Volgens hem kan het dit seizoen steeds beide kanten op vallen afhankelijk van op welk circuit er gereden wordt. "Frankrijk had meer een voordeel voor ons moeten zijn en Oostenrijk is dat wat minder. Met dat in het achterhoofd duurt het kampioenschap nog lang. We hebben nog zeker vijftien races te gaan."

Sergio Pérez / Red Bull / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

De Mercedes-teambaas erkent dat het team niet meer in gevecht is met één Red Bull, maar met twee Red Bull-bolides. Hij stelt 'dat Pérez in Frankrijk perfect presteerde door buiten te blijven en zo in de window van Mercedes te blijven'. Volgens Wolff zijn er een aantal dingen die gaan bepalen wie het kampioenschap gaat winnen. "Het gaat erom wie de minste fouten maakt, wie de strategie het beste optimaliseert en wie de meeste punten pakt. DNF's kunnen ook een rol gaan spelen. Maar op dit moment zijn we aan het jagen."

Kleine marges

Red Bull-teambaas Christian Horner is het er niet helemaal mee eens dat Mercedes de jager is. "Het gat tussen de top twee teams is erg klein dus er is geen reden om te denken dat dat dit weekend anders zal zijn. Het enige wat dit weekend kan verschillen is het weer", stelt Horner. De Brit vond de afgelopen races geweldig. Met name de Grand Prix van Frankrijk was een goed weekend voor het team. "Afgelopen weekend was erg sterk voor ons. Op het gebied van tactiek zaten we goed. Het gat tussen de auto's is maar klein dus alles telt."

Lees ook: Langzamere pitstops vanaf GP Hongarije door richtlijn FIA

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt weer enorm spannend gevecht”

Lees ook: Hoofd aerodynamica Red Bull stapt over naar Aston Martin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden