Wolff: ''Red Bull een stuk sterker nu met Perez''

door Hidde Wissels
AP-1W4FZQUK11W11_news

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht in 2021 een veel sterker Red Bull Racing dan het afgelopen seizoen, omdat het Sergio Perez naast Max Verstappen als nieuwe teamgenoot heeft gezet. Dat meldt Autosport dinsdagavond. 

Vorige maand kondigde Red Bull Racing aan dat de 31-jarige de nieuwe teamgenoot gaat worden van Verstappen. Alexander Albon kende een moeizaam seizoen en kwam niet verder dan twee podiums en een zevende plek in het kampioenschap. Verstappen werd kort achter Valtteri Bottas derde in het kampioenschap, wist twee overwinningen te pakken en daarnaast nog negen andere podiumplekken.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaf al eerder aan dat Perez een plek bij een topteam verdient en dat Red Bull door zijn komst nu een grotere bedreiging is.

''Zeker, ik denk dat Red Bull, met Perez, een veel sterkere tegenstander zal zijn in het constructeurskampioenschap", vertelt Wolff. "Ik denk dat Sergio erg sterk zal zijn. Het zal ook interessant zijn om te zien hoe Perez standhoudt tegen Verstappen. Het is een nieuwe tegenstander. Ik denk dat Honda echt op het gas zal trappen om te strijden om het kampioenschap, in hun laatste jaar als fabrikant. Daarom wordt het best interessant.''

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden