SI202104300633_hires_jpeg_24bit_rgb

Toto Wolff ziet een toekomstige samenwerking met de Volkswagen Group als optie voor Red Bull Racing. De Oostenrijker schoof samen met Red Bull-teambaas Christian Horner aan bij de middagpersconferentie op vrijdag in Portugal. 

Vanaf volgend seizoen neemt Red Bull de motoren van Honda over en wil als het nieuwe motorreglement ingaat, dat is vanaf 2025, rijden met een eigen krachtbron. Vorige week werd bekend dat Ben Hodgkinson van Mercedes de overstap maakt naar het Oostenrijkse team. Daarnaast is Red Bull druk met het opzetten van haar eigen Powertrain Campus, waar het team de eigen motoren gaat ontwikkelen. Alles duidt op een eigen motor, maar Wolff ziet een samenwerking met Volkswagen ook nog als optie, al is het alleen voor de naam van de nieuwe motor.

Duitse fabrikant

"Er zullen misschien nog wel een aantal mensen de overstap maken naar dit boeiende project", zei Wolff tegen Sky Sports F1. "Bij Red Bull zie ik een heel heldere strategie en die is niet dom. Ze gaan mensen binnenhalen. Red Bull wil een eigen motor ontwikkelen, maar anderzijds is het bekend dat de Volkswagen Group de Formule 1 met twee merken, Audi en Porsche, bekijkt. Die samenwerking was onderdeel van de gesprekken. Op elk moment kunnen zij (Red Bull, red.) kiezen of ze met een Duitse fabrikant aan de slag gaan of met hun eigen motor door willen gaan."

SI202104300632_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Lars Baron / Getty Image / Red Bull Content Pool

Wolff vindt de deal die Red Bull met Honda heeft gesloten over de intellectuele eigendommen erg slim. "De intellectuele eigendommen worden overgenomen en rondom 2025 zijn ze in staat om hun eigen motor te bouwen. Dat zou kunnen leiden tot een Red Bull-krachtbron, ze kunnen echter ook de samenwerking aangaan met Porsche of Audi. Ik vind waar ze mee bezig zijn heel logisch."

Horner

Toen Horner werd gevraagd naar de uitspraken van Wolff, reageerde de teambaas van Max Verstappen en Sergio Pérez dat Wolff telkens precies denkt te weten wat er bij andere bedrijven binnenshuis speelt. "Maar hij kan wellicht beter aan zijn eigen team denken."

Horner zei daarnaast tegen Sky Sports F1 dat er momenteel nog geen gesprekken zijn geweest over de samenwerking met een andere fabrikant. "Op dit moment zijn er geen besprekingen, het is erop gericht om een Red Bull-motor genoemd te worden. Maar uiteraard kan die motor van alles worden genoemd in de toekomst. Maar om het volledig te integreren in Milton Keynes is enorm spannend", besluit Horner.

Lees ook: Hamilton snelste in VT2 GP van Portugal 

Lees ook: Coureurs boycotten social media vanwege online haat

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden