Yuki Tsunoda: Het team deed het fantastisch

yuki tsunoda monaco gp

Yuki Tsunoda is erg tevreden over zijn kwalificatie en is blij met hoe zijn team het deed. Ondanks wat foutjes in Q2 ging Q3 stukken beter voor de Japanner. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Yuki Tsunoda zijn voorbereiding voor de kwalificatie en race waren niet gemakkelijk en ook in Q1 en Q2 maakte hij wat foutjes. Toch start de Japanner de race vanaf P8. Zijn teamgenoot, Pierre Gasly, was net iets beter en start vanaf P6.

"Het team deed het fantastisch"

Ondanks een rommelige Q1 en Q2 voor Tsunoda wist hij toch door te stromen naar Q3 en heeft een achtste positie behaald. De Japanner is erg blij met hoe het team het deed tijdens de kwalificatie. "Q2 ging niet zoals ik dat wilde. ik raakte de muur terwijl ik op nieuwe banden naar buiten was gestuurd, maar we haalde Q3. Daarna was mijn eerste run in Q3 op oude banden erg sterk en werd het alleen maar beter. Het team deed het fantastisch en van mijn kant was het een goede comeback van Q2 naar Q3", aldus Tsunoda. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Alles draait om de race

Hoewel de kwalificatie nagenoeg perfect ging voor Tsunoda draait het allemaal om de race. "We moeten morgen de eindjes aan elkaar knopen, het moet allemaal op zijn plek vallen. We gaan zien hoe de race gaat verlopen", vertelt de Japanse coureur. Azerbeidzjan staat bekend om een chaotische race, waardoor Tsunoda voorzichtig te werk gaat. "Er kan van alles gebeuren zoals je zag bij de Formule 2 en tijdens de kwalificatie. We moeten met het team bij het plan blijven en geen fouten maken."

Lees ook: Coureurs Alfa Romeo gaan voor punten na uitschakeling Q2

Lees ook: George Russell: Normaal heb ik wél zin om te racen

Lees ook: Lando Norris: Met slipstream had ik in Q3 gestaan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden