Yuki Tsunoda pakt punten in Austin, Daniel Ricciardo tevreden met pace

yuki tsunoda 2023 VS

Yuki Tsunoda heeft vijf waardevolle punten weten te scoren in de Grand Prix van de Verenigde Staten. In de laatste ronde van de race zette hij de snelste rondetijd neer, een 1:38.139. Daniel Ricciardo finishte als vijftiende met schade aan de voorkant van de auto.

De comeback van Daniel Ricciardo begon misschien niet zo euforisch als de Australiër gehoopt had. Ricciardo finishte de race op P15. Hoewel hij het eerste deel van de race op het Circuit of the Americas positief begon, kreeg hij onderweg te maken met schade aan de voorkant van de auto. Dit had veel invloed op zijn racepace, zo zegt Ricciardo tegen F1.com. ''Het begin was helemaal niet zo slecht, maar uiteindelijk kreeg ik schade aan de linkervoorkant van de auto. We weten niet precies waar die schade vandaan kwam. Eerst werd gedacht dat het door contact met Stroll kwam, maar volgens mij hebben we elkaar niet geraakt.'' De Australiër denkt dat hij ergens over rommel op de baan heen is gereden, wellicht tijdens een pitstop.

'We zaten er totaal niet meer bij'

De Australiër is positief over zijn tempo in het eerste deel van de race, maar merkt ook op dat hij in het tweede deel van de race slechts een passagier was en niet meer mee kon vechten voor punten. ''Op de mediums leek de pace ongeveer gelijk aan die van Yuki en de auto's om ons heen. Gezien het feit dat wij in die stint langer doorreden, deden we het redelijk goed. Toen ik dichter bij het pit window kwam, kreeg ik veel blauwe vlaggen en daardoor viel ik ver terug. De race viel daarna snel uiteen, we zaten er eigenlijk helemaal niet meer bij. Het weekend voelt meer positief dan negatief, het voelde beter dan hoe het er op papier uitziet.''

Yuki Tsunoda pakt punten

Yuki Tsunoda weet vijf punten binnen te halen voor het team van AlphaTauri. De Japanner finishte de Grand Prix van de Verenigde Staten als tiende, maar wist ook de snelste raceronde te rijden in de laatste ronde van de race. Na de diskwalificatie van Leclerc en Hamilton schuift hij op naar de achtste plaats. Hoewel Tsunoda blij is met het resultaat en zijn prestaties, geeft hij toe dat hij ook een beetje geluk heeft gehad. ''Ik ben blij met het resultaat, het was geen makkelijke race. We hadden uiteindelijk het geluk dat Fernando uitviel, maar we hebben onze prestaties wel kunnen maximaliseren. Het is goed om een paar punten mee naar huis te nemen, punten zijn punten. Er kan van alles gebeuren in de laatste vier races, dus we blijven pushen,'' laat Tsunoda weten aan F1.com.

Lees ook: Aston Martin-coureurs tevreden met pace en aangepaste set-up in Austin

Lees ook: Haas-coureurs: Blij met de keuze voor pitlane start

Lees ook: Pérez: Ik ben optimistisch voor Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden