Yuki Tsunoda: "Stroll keek helemaal niet in zijn spiegels"

SI202111120700_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor AlphaTauri was het een dag met tevredenheid aan de ene kant van de garage en frustratie aan de andere kant. Pierre Gasly reed een sterke race vol goede gevechten en finishte als zevende. De race van Yuki Tsunoda, daarentegen, was vlak na de start al afgelopen door een clash met Lance Stroll. Beide mannen vertellen erover voor de camera bij Ziggo Sport.

"Bij de sprintkwalificatie finishte ik als zevende en was ik niet blij. Bij de race finish ik als zevende en ben ik wel heel blij", begon Gasly. De Fransman reed een sterke race en was volop in gevecht met de coureurs om hem heen. "De race was heel anders en we deden het erg goed. We hebben een aantal mooie gevechten gehad met Vettel, Ricciardo en de Alpine-bolides. We hadden niet pace om met Ferrari te vechten. We mogen erg blij zijn."

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Brazilië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Tsunoda: "Tijdstraf is erg inconsequent"

Voor teamgenoot Yuki Tsunoda was het een minder goede race. De jonge Japanner kwam niet verder dan de vijftiende plek. Al vrij aan het begin van de race kwam de AlphaTauri-coureur in aanraking met Lance Stroll. Tsunoda zette een late inhaalactie in en dook op aan de binnenkant van de Canadees, die hem totaal niet leek te zien. Stroll stuurde de bocht in en reed vol tegen de bolide van Tsunoda aan. De Japanner kreeg hier later een tijdstraf voor van tien seconden. Zijn race was toen eigenlijk al klaar.

"De auto was best beschadigd en daardoor had ik moeite met rijden op de baan", begon Yuki. De Japanner had logischerwijs veel stress als gevolg van het incident met Stroll. "Het is erg jammer. Mijn actie was risicovol, maar hij (Stroll red.) keek helemaal niet eens in zijn spiegels." Tegen alle verwachting in kreeg niet Stroll maar Tsunoda een straf voor het incident. "Ik kreeg een tijdstraf van tien seconden en dat is erg inconsequent, maar het is wat het is helaas. Hij (Stroll red.) keek gewoon helemaal niet."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Eénstopper had makkelijk gekund”

Lees ook: Lewis Hamilton over P1: “Geweldige support”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Brazilië de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden