Zak Brown haalt uit naar voormalig management McLaren

QDNivTMuy-5p9Juds8lQ0feIukMEIEMx__X4I1271

Zak Brow, teambaas van McLaren, haalt in een interview met Spaanse media hard uit naar zijn voorganger Ron Dennis. Volgens de Amerikaan is de staat waarin de eens zo succesvolle renstal zich nu bevindt, de schuld van het vorige management.

McLaren nam dit jaar na drie verloren seizoenen afscheid van Honda en stapte over naar Renault, maar dat leverde nog maar weinig succes op. Het team scoorde 62 punten, goed voor een zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Weliswaar was dat beter dan vorig seizoen, maar toch niet de plek waar de achtvoudig wereldkampioen hoort te staan, aldus Brown: "Wat ons hier heeft gebracht, de problemen die we dit seizoen hebben gehad die zijn het gevolg van een proces dat al jaren duurt. Ik wil niemand persoonlijk aanwijzen, maar er was bij McLaren een gebrek aan focus. Vanaf de directie naar beneden was niemand echt bezig met investeringen, het samenvoegen van de verschillende bedrijfsonderdelen, veranderingen in het management. Uiteindelijk was er gewoon gebrek aan aandacht en focus. De mensen hadden geen duidelijk doel voor ogen en er werd geen verantwoording afgelegd.”

Slecht management zorgde er voor dat veel medewerkers van McLaren het bedrijf de rug toekeerden en hun heil ergens anders zochten: "Er is veel talent weggegaan, zo’n honderd mensen die twintig jaar bij McLaren hebben gewerkt. We zijn nu op de weg terug, de ontwikkeling van de auto gaat goed. Teamwork, samenwerking, communicatie, verantwoordelijkheid: alles waar we tekort in schoten gaat nu beter", aldus Brown.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden