Zak Brown hoopt op roulerende F1-kalender voor de toekomst

zak-brown

Zak Brown, CEO van McLaren Racing, zou graag zien dat de Formule 1 in de toekomst gebruik gaat maken van een roulerende kalender. Hij denkt dat enkele races zo economisch duurzamer kunnen worden, zegt hij in gesprek met Motorsport.com. 

Vorige maand suggereerde Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, al dat het aantal races in de toekomst weer verminderd kan worden en er gekeken kan worden naar een roulatiesysteem voor Grands Prix. Brown is positief over dat voorstel. Hij denkt dat dit de druk op de teams wat kan verzachten en het Grands Prix meer betekenis kan geven. "Ik hoop dat we in de toekomst enkele wedstrijden gaan rouleren. Ik denk dat het positief is als een aantrekkelijk land een Grand Prix wil. Meer races in verschillende landen is goed."

2020SakhirGrandPrixSunday_GP2016_163012_1ST1030-700x467
© McLaren Media Centre

Volgens Brown moet er echter wel met twee dingen rekening gehouden worden als het over de uitbreiding van de kalender gaat. "Het is een zware kalender, dus er moet aan het personeel gedacht worden. Daarnaast zijn races ook bijzonder. Om de vier jaar zijn er bijvoorbeeld de Olympische Spelen, die zijn erg geliefd. Na een aantal jaar willen sommige races weleens inzakken. Door die Grands Prix eens in de twee jaar te verrijden maak je het wellicht duurzamer."

Tien races

Brown oppert dat tien races met elkaar zouden kunnen rouleren. "Je hebt bijvoorbeeld twintig Grands Prix per seizoen. Er zijn mogelijk vijfentwintig potentiële races waarvan er vijftien een vaste plek hebben, in verband met de economische realiteit van de F1. Dan zijn er nog tien wedstrijden over. Vijf kunnen er tijdens het eerste seizoen plaatsvinden, de andere vijf het seizoen daarop. De Grands Prix worden zo wellicht duurzamer, want fans willen die race die eens in de twee jaar plaatsvindt dan graag bijwonen."

Lees ook: Wijzigingen in F1 volgens Zak Brown op juiste moment 

Lees ook: McLaren: ''Zonder problemen push je de limiet niet genoeg''

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden