Zak Brown pleit voor budgetplafond in 2021

R3I3944

De roep (van vooral de kleinere teams) om een budgetplafond in de Formule 1 wordt steeds luider. Liberty Media deed eerder dit jaar al een voorstel om te komen tot een bestedingslimiet, maar vooral de grotere teams Mercedes, Ferrari en Red Bull zien niets in zo'n 'budget cap.'

McLaren-teambaas Zak Brown staat wel achter de plannen: "Ik denk dat het heel gezond is voor de sport en dat we er uiteindelijk een veel betere show voor de fans voor terugkrijgen. En dat is waar het om draait in de sport."

De Amerikaan ziet het liefst al bij de grote regelwijzigingen in 2021 een budgetplafond doorgevoerd worden: "Daarmee wordt niet alleen McLaren competitiever, maar ook andere teams. Ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn dat we een betere show krijgen wanneer we in Abu Dhabi [de laatste race van het seizoen] nog acht of tien rijders hebben die om het kampioenschap strijden; voor de fans, voor de sport, onze partners en televisie."

Liberty Media zou nu overigens een getrapte invoering van een budgetplafond onderzoeken: daarbij wordt het budget in drie jaar tijd teruggeschroefd van 200 miljoen dollar in 2021, naar 150 miljoen dollar in 2023.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen