Zak Brown vindt tijdstraffen Norris en Pérez niet terecht

2021StyrianGrandPrixFridayGP2108_133115_1ST2313

Zak Brown is een blije teambaas na de podiumplek van Lando Norris en de voorlopig achtste plek van Daniel Ricciardo. Dubbele punten voor het team van McLaren. Brown is het echter wel oneens met de beslissing van de stewards om Lando Norris een tijdstraf te geven voor het incident met Sergio Pérez. 

"Het was een goede race, maar ik weet niet zeker of de tijdstraffen terecht zijn," zegt Brown tegen Ziggo Sport. "Het lijkt erop dat de stewards hebben besloten dat je degene die naast je rijdt zomaar voorbij moet laten gaan. In mijn ogen waren ze gewoon aan het racen." Volgens hem nam Pérez een groot risico in die bocht en daarnaast was het de eerste ronde van de race. De algemeen directeur van McLaren is het ook niet eens met de tijdstraf voor Pérez die later in de race dezelfde fout maakte bij Charles Leclerc.

Blij met het teamresultaat

Maar buiten dat is Brown tevreden met de punten die beide coureurs hebben binnengehaald. Daniel Ricciardo reed een sterke race en eindigde op een voorlopig achtste plaats. Hij moet nog naar de stewards wegens het negeren van de dubbele gele vlaggen in de laatste ronde van de race. "Het was een geweldige race van Lando en een sterke race van Daniel. Het team heeft het perfect uitgevoerd en er zijn goede pitstops gemaakt. We gaan de tijdstraf gewoon achter ons laten. Het was een goede dag."

Lees ook: Max Verstappen wint op dominante wijze GP van Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Lees ook: Frederik Vesti wint Formule 3 Feature Race Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen