Zandvoort waarschuwt voor zwarte handel in Grand Prix-tickets

Zandvoort-Jumbo-Racedagen-2018-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-07

De organisatie van de Dutch Grand Prix zal hard optreden tegen de illegale doorverkoop van toegangsbewijzen voor het evenement, dat volgend jaar mei op Circuit Zandvoort gepland staat.

De kaarten voor de Formule 1-race werden gisteren toegewezen. Omdat de vraag vele malen groter was dan het aanbod moest er worden geloot en dat leidt nu al tot een flinke zwarte handel op sites als Marktplaats. Daar worden tegen woekerprijzen tickets aangeboden.

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix laat onder andere aan het AD weten op te zullen treden tegen deze praktijken: "Kaarten boven de vastgestelde prijs kopen is te allen tijde onverstandig omdat het niet toegestaan is kaarten op deze manier te verkopen. De kans is groot dat Dutch GP deze kaarten ongeldig gaat verklaren."

Nadat in mei bekend werd gemaakt dat de Formule 1 na 35 jaar weer zou terugkeren naar Nederland, schreven de afgelopen weken meer dan een miljoen mensen zich online in voor een kaartje. Uiteindelijk vielen er (over het gehele weekend) 'slechts' driehonderdduizend tickets te verdelen. De gelukkigen ontvangen hun kaarten pas een paar weken voor de race, op naam.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen