Zane Maloney wint eerste F2 sprintrace van het seizoen

Maloney Rodin

Zane Maloney wint de eerste Formule 2-sprintrace van het seizoen. In een chaotische race met veel inhaalacties in de slotfase, pakt de man uit Barbados de leiding in het kampioenschap. Jack Crawford en Pepe Marti maken het podium compleet, Richard Verschoor finisht als tiende.

Jak Crawford begint vanaf pole met naast hem de rookie Taylor Barnard. Jak Crawford behoudt in de openingsronde de leiding, terwijl Barnard ver wegzakt. De Engelse rijder zal geen rol van betekenis spelen in de sprintrace en valt uieindelijk zelfs uit.

Start van de race in Bahrein

Victor Martins die vanaf de tweede rij start, lijkt de grootste uitdager van Jak Crawford. De Fransman wordt als één van de favorieten gezien voor het kampioenschap, maar kon niet vechten voor de overwinning. Zane Maloney begint vanaf de achtste positie, maar ligt na zes rondes al op de tweede plek. Door een mooie inhaalactie aan de binnenkant van bocht vier gaat Maloney voorbij aan Martins.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 2 (@formula2)

Maloney domineert

Twee rondes later doet Maloney het in bocht vijf aan de buitenkant. Hij heeft meer snelheid en geeft de leiding niet meer uit handen. Achter hem ontwikkelt een gevecht om de derde plek, waarbij Victor Martins slecht zijn banden spaart. Isack Hadjar plukt de vruchten daarvan en pakt zijn eerste podium van het jaar.

Gevecht van Verschoor

Aan het einde van de race is er een hard gevecht om de vijfde plek, die uiteindelijk wordt gewonnen door Paul Aron. Dennis Hauger zakt hard door zijn banden en verliest veel tijd. Zak O'Sullivan, Ritoma Miyata en Richard Verschoor proberen de zevende plek van de Noor af te pakken, maar alleen O'Sullivan redt het en pakt de zevende plek. Dennis Hauger krijgt als schrale troost voor zijn achtste plek het laatste punt van de sprintrace. Richard Verschoor finisht uiteindelijk als tiende.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden