Zeelenberg beoogd teammanager van Petronas Yamaha

180629_TT_Zeelenberg

De Nederlandse oud-coureur Wilco Zeelenberg is de belangrijkste kandidaat om teammanager te worden van het nieuw te vormen MotoGP-team Petronas Yamaha. Zeelenberg (51), die in 1990 een GP won in de toenmalige 250cc-klasse, is in nu dienst van Yamaha als ‘performance analyst’ van Maverick Viñales. Eerder was hij de teammanager van Jorge Lorenzo bij Yamaha, die onder de hoede van Zeelenberg drie MotoGP-titels behaalde, en leidde hij het Supersport-team waarmee Cal Crutchlow wereldkampioen werd.

Zeelenberg bevestigde vandaag bij de TT van Assen dat hij de beoogd teammanager van Petronas Yamaha is. Het nieuwe team komt in de plaats van het Tech3-team, dat de switch maakt naar KTM. Het neemt de startplaatsen over van het Angel Nieto-team, dat zich op de lichtere klassen concentreert, en komt onder de vlag van het SIC-team dat onder leiding van Johan Stigefelt al acteert in de Moto2 en Moto3. Als rijders worden Franco Morbidelli en Dani Pedrosa genoemd.

Omdat er zoveel betrokken partijen zijn en het een ongewone en ingewikkelde situatie is, is er veel te regelen. Daarom laat de officiële bevestiging nog op zich wachten. Pedrosa eist bovendien dat hij de beschikking krijgt over hetzelfde materiaal als de fabrieksrijders Valentino Rossi en Maverick Viñales.

Dat Yamaha Zeelenberg naar voren schuift als directe link is een teken dat de fabrikant het team in elk geval uiterst serieus neemt en dat het als meer dan een onafhankelijk satellietteam gezien kan worden.

De verwachting is dat het nieuwe team over twee weken bij de Grand Prix van Duitsland officieel wordt gepresenteerd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen