Zeer succesvol weekend voor Kyle Bush

door Tim Koenders
GettyImages-1315918404

Kyle Bush heeft afgelopen weekend twee NASCAR-races gewonnen, allereerst in de trucks voor zijn eigen team en later ook in de cup series. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rick Winkelman terug op het NASCAR-weekend.

Kyle Bush hoeft niet te klagen na afloop van het NASCAR-weekend op de Kansas Speedway. Op zondag was de cup race en op zaterdag de trucks, het voorprogramma. Bij de trucks won Kyle Bush, volgens Winkelman een grote naam binnen de NASCAR maar hij rijdt zo af en toe ook nog mee in het voorprogramma. “Bush heeft bij de trucks zijn eigen team, hij wist de race te winnen in één van zijn eigen trucks. Op zaterdag dus eigenlijk een dubbele overwinning.”

Het is in de cup series nog steeds erg spannend. Na elf wedstrijden zijn er tien verschillende winnaars. Alleen Martin Truex heeft dit seizoen meerdere keren weten te winnen. “Bush won dus voor het eerst en daarmee plaats hij zich voor de play-offs, al duurt dat nog wel een tijdje.” Rick Winkelman kijkt al uit naar komend weekend, dan is het zogenaamde ‘throwback weekend’ in Darlington. “Dan gaat de NASCAR terug in de tijd. Wel de moderne coureurs en auto’s maar alle kleding en dat soort dingen net als vroeger om de oude helden te eren.”

De hele update van Rick Winkelman is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Rick Winkelman: ”Keselowski wint op Talladega”

Lees ook: Nieuw boek Olav Mol: ‘Een tweede leven in de F1’

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden