180010_br

Ross Brawn noemt de overwinning van Sebastian Vettel in Silverstone een "belangrijk resultaat." De sportief directeur van de Formule 1 denkt niet dat de zege een keerpunt van het kampioenschap is, maar meent dat deze in "technisch als psychologisch" opzicht opmerkelijk is.

De Ferrari-coureur versloeg polesitter en titelrivaal Lewis Hamilton direct bij de start. Later in de race pakte hij bovendien de leiding af van Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas. De vierde overwinning zet Vettel op acht punten voorsprong van zijn rivaal. Ferrari staat tevens 20 punten voor op Mercedes in het constructeurskampioenschap. "De marge is klein met een half seizoen te gaan", aldus Brawn. "Maar dit is toch een circuit waar Hamilton en Mercedes de afgelopen vijf jaar domineerden."

Volgens de oud-teammanager van Mercedes en Ferrari was "Hamilton’s snelheid wonderbaarlijk." De Mercedes-coureur werd door Kimi Raikkonen in de rondte getikt en moest een inhaalrace aan de dag leggen om terug in de punten te komen. "Wat zou er zijn gebeurd als Vettel en Bottas hem niet bij de start hadden ingehaald", vraagt Brawn zich hardop af. "Het is duidelijk dat een race waarin hij de leiding in het kampioenschap terug had moeten pakken van Vettel resulteerde in een race om de achterstand te beperken", meent Brawn.

Met de thuisrace van de Duitser en die van het Duitse Mercedes in aantocht verwacht Brawn een interessante strijd tussen de titelrivalen, zowel bij de teams als bij de coureurs. Volgens de Brit kan Ferrari zich nu meten met de Zilverpijlen. "In de laatste ronden op Silverstone hebben we een voorproefje gekregen van een opwindende tweede seizoenshelft", besluit Brawn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen