Zhou maakt F1-debuut in VT1 GP van Oostenrijk

01-Guanyu-Zhou-UNI-Virtuosi-C-Formula-Motorsport-Limtied

Guanyu Zhou gaat zijn eerste meters in de Formule 1 maken tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. Het Chinese talent, dat momenteel actief is in de Formule 2, zal plaatsnemen in de Alpine van Fernando Alonso.

Guanyu Zhou rijdt op dit moment voor UNI-Virtuosi in de Formule 2. Hij maakte zijn debuut in de Formule 2 in 2019. In zijn eerste seizoen werd hij zevende in het kampioenschap. Hij was dat jaar wel de hoogst geklasseerde rookie. In 2020 wist hij slechts één race te winnen in de opstapklasse van de Formule 1. Hij stond wel meerdere malen op het podium. Dit seizoen gaat het echter een stuk beter, met 78 punten gaat Zhou aan de leiding van het kampioenschap.

Zhou zat al een tijdje bij het opleidingsprogramma van Renault, het team dat we sinds dit seizoen kennen als Alpine. In Oostenrijk zal hij eindelijk een kans krijgen in de Formule 1. Zhou neemt dan namelijk VT1 voor zijn rekening. De Formule 2-coureur laat via social media weten erg blij te zijn met de kans die hem gegeven is. “Het is een droom die uitkomt.”

Lees ook: Lando Norris: "Rijden in niemandsland was beetje saai"

Lees ook: Olav Mol: "Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden"

Lees ook: Max Verstappen: "Had nog banden over aan het einde"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden