Zhou wint Feature Race Formule 2, Verschoor vierde

01-Guanyu-Zhou-UNI-Virtuosi-C-Formula-Motorsport-Limited

Guanyu Zhou heeft de feature race op het circuit van Silverstone gewonnen. De Chinese coureur van UNI-Virtuosi kon de race van begin af aan controleren en wist, mede door een goede start, uit de problemen te blijven. Richard Verschoor moest tekenen voor een vierde plaats na een spannende strijd met Oscar Piastri om het laatste podiumplekje. Zhou neemt nu ook de leiding over in het kampioenschap. 

Piastri mocht beginnen vanaf pole, maar verloor die plek bij de start aan Zhou. De Chinees had een hele goede start vanaf de tweede plek en leidde de race direct. Verschoor startte als derde en werd bij de start direct ingehaald door Dan Ticktum, die als vierde begon. Het viertal kon een snellere pace rijden dan de mannen daarachter. Schwartzman reed op de vijfde stek en begon al snel te klagen over zijn banden. Hij was dan ook de eerste die besloot een pitstop te maken. Piastri en Zhou volgden al snel. Verschoor reed als langste door op de zachtere compound en maakte zijn pitstop pas in ronde 11.

Spanning in de eindfase

Het tweede deel van de race stond voor de voorhoede in het teken van het passeren van de coureurs die nog geen stop hadden gemaakt. Ticktum deed dit slim en passeerde de nog niet gestopte Nannini vrij snel. Piastri bleef achter hem hangen en pakte iedere ronde een DRS om op die manier Verschoor achter zich te houden.

Met nog vier rondes te gaan besloot Nannini ook zijn pitstop te maken. Toen begon het gevecht om de laatste podiumplaats pas echt. Zhou en Ticktum waren al ver weg gereden, maar Piastri en Verschoor waren het nog aan het uitvechten om die laatste podiumplaats. Na een fantastisch gevecht tussen Verschoor en Piastri was het uiteindelijk Piastri die zijn derde plaats kon behouden.

Het volgende raceweekend in de Formule 2 is van 10 tot en met 12 september in Italië, op het legendarische circuit van Monza. Ook dan houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van het laatste nieuws rondom deze klasse.

Lees ook: F2: Robert Shwartzman wint sprintrace op Silverstone

Lees ook: Antonio Giovinazzi: “Gewoon zeventien saaie rondes” 

Lees ook: Esteban Ocon: “Hadden mega goede start”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden