Zo denken de Grand Prix Radio-lezers over meer races

Start GP Spanje 2022

25 races in een seizoen is te veel. Zo concluderen de volgers van Grand Prix Radio op Twitter in een poll, waar ruim 2700 mensen aan meededen. Ruim 57 procent van de ondervraagden vindt een kalender van 25 races te veel en hoopt niet op een uitbreiding van de kalender.

25 races in een seizoen is de wens van Formule 1-baas Stefano Domenicali, maar als het aan de volgers van Grand Prix Radio op Twitter ligt, gaat dat niet gebeuren. Van de 2783 mensen die meededen aan de poll '25 races in een seizoen is (te veel / prima)', vindt 57,9 procent 25 races in een seizoen te veel. Iets meer dan 42 procent van de volgers, die meededen aan de poll, ziet 25 races wel zitten.

 

Werkdruk

In de Formule 1-wereld wordt er door meerdere teambazen, onder wie Otmar Szafnauer en Toto Wolff, geklaagd dat de werkdruk te hoog is. Zij vinden dat daar iets aan gedaan moet worden. Grand Prix Radio peilde onder de volgers of de Formule 1 meer rekening moet houden met de werkdruk in de sport door de kalender terug te brengen naar 19 races, het aantal dat tot 2015 'normaal' was. Een kleine meerderheid (53,1 procent) ziet dat niet zitten en vindt dat de Formule 1 niet terug moet gaan naar 19 races per seizoen. 46,9 procent van de 2454 mensen, die meededen aan deze poll, vindt dat de Formule 1 wel meer rekening moet houden met de werkdruk door de races terug te brengen naar 19 races per jaar. 

 

Wat vind jij hiervan? Laat dat vooral weten!

Lees ook: Werkdruk in de autosport tegengaan maar hoe?

Lees ook: Reportage race tegen de klok: Hoe zwaar is de autosport?

Lees ook: Race tegen de klok: In het spoor van een vrachtwagenchauffeur

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden