Zo werkt een Formule 1-stuur

door Amber Buwalda
Premium update
Max Verstappen stuur
Premium update

De Formule 1 is een complexe sport en bevat allerlei technische aspecten. In de rubriek Technical Tuesday legt Grand Prix Radio alles haarfijn voor je uit. De motor, de remmen, windtunnels, alles komt voorbij. Deze week kijken we naar de werking van het stuur van een Formule 1-auto.

Dat het stuur van een Formule 1-auto ontzettend essentieel is, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Zelfs Iceman Kimi Räikkönen weet hoe belangrijk het stuur van een Formule 1-auto is: in 2017 werd hij door zijn team de garage uitgestuurd zonder stuur en handschoenen. Het moment leverde een iconische boordradio op van Räikkönen. Zonder stuur kom je niet ver, zelfs niet als je Kimi Räikkönen bent.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden