Zo zou Verstappen in Jeddah al wereldkampioen kunnen worden

SI202109051398_hires_jpeg_24bit_rgb

Met nog twee races te gaan nadert het einde van het seizoen en ook de spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton voor de wereldtitel. Verstappen gaat na de Grand Prix van Qatar aan de leiding met acht punten verschil. Toch zou Verstappen bij de volgende Grand Prix in Saoedi-Arabië al wereldkampioen kunnen worden. Grand Prix Radio zet de mogelijke scenario's op een rijtje.

Momenteel gaat Verstappen nog aan de leiding in het wereldkampioenschap, maar die voorsprong wordt de laatste twee races steeds kleiner. Na een zeer sterke race in Qatar komt Hamilton dichtbij met nog slechts acht punten verschil. Met twee races te gaan is het bijna niet te voorspellen wie die begeerde wereldtitel zal krijgen. Wel is duidelijk dat het theoretisch gezien al mogelijk zou zijn om in Saoedi-Arabië een wereldkampioen te hebben, al is daar nog wel het één en ander voor nodig.

Verstappen moet in ieder geval winnen of tweede worden

Om te zorgen dat de Nederlander al bij de volgende race wereldkampioen wordt, moet Verstappen in Saoedi-Arabië 18 punten meer halen dan Hamilton, zodat het puntenverschil 26 is en Hamilton dit onmogelijk kan inlopen in Abu Dhabi. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de volgende scenario's mogelijk voor Saoedi-Arabië:

    • Verstappen wordt eerste en pakt snelste raceronde: Hamilton mag niet hoger dan P6 eindigen.
    • Verstappen wordt eerste: Hamilton mag niet hoger dan P7 eindigen.
    • Verstappen wordt tweede en pakt snelste raceronde: Hamilton mag niet hoger dan P10 eindigen
    • Verstappen wordt tweede: Hamilton mag geen punten scoren

Met gelijke punten naar Abu Dhabi?

De spannende strijd kan nog een stuk spannender worden wanneer Hamilton komend weekend wint en de snelste raceronde op zijn naam schrijft. Mocht dit gebeuren en Verstappen eindigt als tweede, gaan beide coureurs met hetzelfde aantal punten richting Abu Dhabi. Dan zal alles aankomen op de laatste race van het seizoen. Het verschil tussen Mercedes en Red Bull bij de constructeurs is ook slechts vijf punten in het voordeel van Mercedes.

Lees ook: Olav Mol: “Nieuws van NENT verbaast mij ook”

Lees ook: Abiteboul zet eindelijk tatoeage na verloren weddenschap

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden