Zorgen over GP Saudi-Arabië; circuit nog lang niet klaar

door Hidde Wissels
Schermafbeelding-2021-09-29-215559

De eerste Grand Prix van Saudi-Arabië staat op de planning voor begin december, tenminste als het circuit op tijd af is. Een official heeft namelijk tegenover France24 aangegeven dat de tijd begint te dringen om de Formule 1-race te organiseren in het land. 

Op 5 december staat de race in Jeddah op de planning. Voor dit evenement wordt er een nieuw circuit gebouwd, maar met nog een paar maanden te gaan begint de tijd te dringen voor het stratencircuit van Jeddah. Een official heeft aangegeven dat het een “race tegen de klok” gaat worden en dat “het klokje rond gewerkt wordt”. Er moet nog veel werk verricht worden want voorlopig staan er geen Formule 1-auto’s, maar graafmachines op het circuit.

“We verwachten enorme opkomst vanuit Europa en de Verenigde Staten"

Tegen hetzelfde medium vertelt de president van de Saudische autosportfederatie, prins Khalid bin Sultan Al-Faisal, dat de grand prix gaat plaatsvinden voor goed gevulde tribunes en dat er een grote vraag is naar toegangstickets.

"We verwachten een enorme opkomst vooral vanuit Europa en de Verenigde Staten”, vertelt Al-Faisal. "Het Formule 1-project heeft veel gekost en het is gebruikelijk dat die kosten gecompenseerd worden door de kaartverkoop en andere inkomsten, waaronder advertenties en lokale sponsoren."

Saudi-Arabië is al gastheer van de Dakar Rally, Formule E, vechtsporten en tennisevenementen. Het weekend van 3-5 december moet daar de Formule 1 aan toegevoegd worden, waarna het seizoen op 12 december afgesloten wordt in Abu Dhabi.

Ook via het officiële Twitter-account van de grand prix is woensdag een video geplaatst om te benadrukken dat men hard aan het werk is. "Het snelste en nieuwste stratencircuit in Formule 1 begint haar vormen aan te nemen", luidt de Tweet. Daarmee lijkt de organisatie de verhalen te willen ontkrachten dat het circuit niet op tijd klaar zou zijn.


Lees ook: Tom Coronel: “Mercedes heeft motorprobleem"

Lees ook: Toto Wolff: “Laten te veel WK-punten liggen"

Lees ook: GP van Saudi-Arabië: Snelste F1-stratencircuit ooit onthuld

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden