Zorgen Toto Wolff over plotselinge vertrekken van sleutelfiguren bij de FIA

Toto Wolff 2

Mercedes teambaas Toto Wolff heeft zijn bezorgdheid geuit over het vertrek van verschillende sleutelfiguren bij de FIA en is van mening dat de organisatie stabiliteit nodig heeft. In de afgelopen weken hebben sportief directeur Steve Nielsen en technisch directeur Tim Goss beide de FIA verlaten. Hun vertrek volgt op het vertrek van Deborah Mayer als hoofd van de FIA Women in Motorsport Commission.

Bezorgdheid over vertrek sleutelpersonen FIA

Wolff uit zijn bezorgdheid over het verontrustende vertrek van enkele vooraanstaande figuren bij de FIA. "Het is zorgwekkend om te zien dat zoveel goede mensen vertrekken. Het verlies van Steve Nielsen is een grote klap. Ik kon me geen competenter en eerlijker sportief directeur voorstellen", zo vertelt hij aan Motorsport.com. Wolff wijst op het belang van een stabiele organisatiecultuur voor optimale prestaties en stelt kritische vragen over de plotselinge vertrekken, terwijl de FIA een cruciale rol speelt als een van de drie belangrijkste betrokkene in de Formule 1. Steve-Nielsen-FIA-Sporting-Director

(Foto: Steve Nielsen, sportief directeur FIA) 

Onrust en kritiek op onderzoek bij de FIA

De onrust binnen de FIA bereikte een hoogtepunt met een omstreden onderzoek naar een vermeend belangenconflict tussen Toto en Susie Wolff, wat leidde tot solidariteit onder de Formule 1-teams om de beide Wolffs te steunen. Toto Wolff uitte zijn bezorgdheid over het onderzoek en zei aan Motorsport.com : "Ik denk dat omdat we een ‘miljard’ mensen of meer hebben die naar onze sport kijken, we rolmodellen zijn.” Hij benadrukte het belang van voorzichtigheid met woorden en daden en bekritiseerde de schadelijke aard van het onderzoek. De situatie roept vragen op over de eerlijkheid van het onderzoek en de verantwoordelijkheid van FIA-leiders als rolmodellen voor de wereldwijde autosportgemeenschap. Wolff benadrukt de impact van wat gezegd is, hoe het is uitgevoerd en wat de geloofwaardigheid van het onderzoek in twijfel trekt. " We moeten voorzichtig zijn met de impact van wat we doen en wat we zeggen. Wat er gezegd is en hoe het is gedaan, was zeer, zeer schadelijk”, zo vertelt Wolff aan Motorsport.com.

 

Lees ook: Circuit Zandvoort begonnen met werkzaamheden in de pitstraat

Lees ook: Wat waren de beste maar ook mindere races van 2023

Lees ook: Bottas:“tempo in ontwikkelen is essentieel voor Stake F1 teams's succes"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden