Zware dag in autosport: Marshal overleden en zware crash Aitken

WilliamsF1_34149_HiRes

De autosportwereld werd opgeschrikt door twee vreselijke incidenten. Tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps, afgelopen zaterdag, crashten vier auto’s. Jack Aitken en Davide Rigon werden als gevolg daarvan naar het ziekenhuis gebracht. Op het circuit van Brands Hatch sloeg het noodlot toe voor een marshal, die overleed na een gruwelijke crash.

In de openingsfase van de 24 uur van Spa-Francorchamps crashten Rutonik, Lynx, Rigon en Aitken in Raidillon. Rutonik en Lynx kwamen er goed vanaf, maar Rigon en Aitken moesten naar het ziekenhuis. Jack Aitken liet op zijn Instagram weten dat hij er met een gebroken sleutelbeen en een gebroken wervel vanaf is gekomen. "Het doel is nu om terug naar het Verenigd Koninkrijk te gaan, zo goed mogelijk te herstellen en om weer snel in de auto te zitten." Ook bedankt hij zijn team voor de veiligheid. "Tot slot een bedankje aan mijn team voor het verdomd sterke chassis." Rigoni liet op zijn Instagram weten dat hij oké was en dat hij snel weer in de auto hoopt te stappen.

De beelden van de crash werden niet herhaald tijdens de race en de vriendin van Jack Aitken, Alex Thompson, heeft opgeroepen om de beelden van de crash niet te delen uit respect voor de families van de betrokken coureurs.

Overleden Marshal

Het andere vreselijke ongeval gebeurde tijdens een race van de British Automobile Racing Club. Op het circuit van Brands Hatch crashten twee coureurs, waardoor één van de auto’s van de baan afvloog en het hokje van de marshal raakte. De BARC reageerde in een persbericht geschokt op het incident. “Wij zijn bedroefd door het overlijden van een vrijwillige marshal. Onze gedachten zijn met de familie en vrienden van alle betrokkenen.”

Lees ook: Mick Schumacher: “Kwamen 5 tot 10 minuten tekort”

Lees ook: Pierre Gasly: “Verwacht intens gevecht met Lando en Charles”

Lees ook: Fernando Alonso: “Goed resultaat voor het team”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden