Jack Aitken blijft reservecoureur bij Williams

door Gijs Leuvenink
3639737

De Britse autocoureur Jack Aitken blijft ook komend seizoen aan het team van Williams verbonden als de vaste reservecoureur.

De 26-jarige Aitken is sinds 2020 aangesloten bij Williams in het opleidingsprogramma. Daarvoor was de Brit met Koreaanse roots verbonden aan Renault voor vier jaren. Ook heeft Aitken enkele seizoenen Formule 2 gereden onder de vleugels van achtereenvolgens ART, Campos en HWA Racelab, zonder al te veel succes.

Formule 1-ervaring

Jack Aitken is geen onbekende in de Formule 1. In 2020 reed de geboren Londenaar de eerste vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken namens Williams. Voor de Grand Prix van Sakhir dat jaar verving Aitken de toen Williams-coureur George Russell, die op zijn beurt Lewis Hamilton verving vanwege een COVID-besmetting bij Mercedes. Voor Aitken was het een leerzame ervaring. De Brit spinde in de race, brak zijn voorvleugel, maar wist de finish als zestiende te halen. Vorig seizoen mocht Aitken tijdens de laatste vrije training van het seizoen opnieuw in het stoeltje van Russell plaatsnemen.

Racen

Jack Aitken zal naast zijn werkzaamheden voor het Williams Formule 1-team ook deelnemen aan de GT World Challenge Europe en de European Le Mans Series. In de GT's rijdt Aitken in een Lamborghini names Emil Frey Racing, tijdens de ELMS vertegenwoordigd hij het team van TF Sport in een LMP2 wagen.

Lees ook: Rinus VeeKay met lege tank knap maar P10 in Texas, Newgarden wint

Lees ook: Deelname GP van Saoedi-Arabië onzeker voor Sebastian Vettel

Lees ook: Christian Horner baalt enorm van dubbele uitvalbeurt

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen