Christian Horner baalt enorm van dubbele uitvalbeurt

door Gijs Leuvenink
3639737

Red Bull-teambaas Christian Horner baalt enorm van de dubbele uitvalbeurt van zijn team tijdens de Grand Prix van Bahrein. Dat vertelde de Brit in de Post Race Show.

"We hadden hier enorm veel punten kunnen scoren ", vertelde Horner. "Dat we dat niet gedaan hebben is extreem frustrerend voor ons. We verloren bij beide auto's vermogen, met zoals het er naar uit ziet dezelfde problemen. Het is wel bemoedigend om te zien dat we een sterke auto hebben en mee kunnen doen voor de prijzen."

Marathonseizoen

Red Bull wilde de overwinning op strategie bijhalen, maar Charles Leclerc in zijn Ferrari was op twee inhaalpogingen na onbedreigd naar de overwinning. Horner ziet ondanks de erg tegenvallende prestaties in Bahrein genoeg kansen om succes te boeken dit seizoen. "Het is een marathonseizoen. Er zijn nog 23 races, we hadden nu gewoon pech."

Gevraagd naar een eventuele motorwissel gaf de Brit aan niet te verwachten dat er een wissel nodig is. "We hebben niks geks gezien aan de motoren, dus ik verwacht niet dat er voor de volgende Grand Prix een nieuwe motor nodig is."

Ferrari

Horner ziet dat de Ferrari's op dit moment de grootste concurrenten voor Red Bull zijn. "Ferrari zag tijdens de wintertests er al erg goed uit en waren tijdens de kwalificatie ook al razendsnel. We hadden dat al opgemerkt, maar dat is door de resultaten van zondag alleen maar bevestigd."

Lees ook: Stefano Domenicali: Toekomst historische circuits Spa en Monaco onzeker

Lees ook: Verbeterpunten Red Bull na Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Debuterende Guanyu Zhou sprakeloos na eerste F1-punt

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden