Debuterende Guanyu Zhou sprakeloos na eerste F1-punt

alonso sprint imola

De debuterende Guanyu Zhou heeft direct één punt gescoord bij de Grand Prix van Bahrein door als tiende te eindigen. De Alfa Romeo-coureur heeft een goede dienst bewezen en was sprakeloos over zijn sterke prestatie.

"Het is geweldig. Het was mentaal gezien een zware race. Dat ik mijn eerste Formule 1-punt behaald heb bij mijn debuutrace had ik alleen maar van kunnen dromen", vertelde Zhou aan F1.com. De Chinees is trots op het team dat achter hem staat en op zijn teamgenoot Valtteri Bottas. "We hebben samen heel hard gewerkt om de auto te maximaliseren. Het is een mooie beloning voor ons en een dag die ik nooit zal vergeten."

 

'Ik wilde mijn kans niet laten liggen'

Zhou heeft tijdens de race onder andere geduelleerd met Lewis Hamilton op het moment dat de Brit aan het struggelen was op de harde banden. "Ik wist dat hij veel sneller was, maar ik wilde mijn kans niet laten liggen." Voor de Chinees is het nog moeilijk om te geloven dat hij een tiende plek wist te behalen bij zijn debuut. "Ik weet niet exact waar het vertrouwen vandaan kwam, maar ik vermoed dat het de gretigheid was om in de punten te finishen." Zhou vindt dan ook dat hij heeft laten zien waarom hij een plekje binnen de Formule 1 verdiend heeft. 

 

Lees ook: Olav Mol over de Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Lando Norris: We hebben veel werk te doen

Lees ook: Nico Hülkenberg: Zware dag gehad

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen